Bestyrelsens beretning 2017

Grundejerforeningen Amtoft Sommerhusområde

Bestyrelsens beretning på generalforsamlingen den 29. juli 2017

På sidste års generalforsamling blev det ved simpelt flertal besluttet, at kommunikation mellem bestyrelsen og øvrige medlemmer skulle foretages pr. e-mail.
Dette krævede en ekstraordinær generalforsamling for at blive endelig vedtaget blandt medlemmerne. På denne ekstraordinære generalforsamling blev det vedtaget med overvældende flertal, idet alle tre fremmødte stemte for forslaget.
Den efterfølgende godkendelse hos Thisted kommune gik glat igennem.
Det er nu således, at alle meddelelser bliver fremsendt pr. e-mail undtagen til enkelte, som ikke har en e-mail adresse eller af anden vægtig grund ønsker traditionel post.
Så nu er der endnu et sted man skal huske, hvis man ændrer sin e-mail adresse.

Sidste sommer blev badebroen endnu engang mere eller mindre ødelagt af bølgerne.
Bestyrelsen vedtog helt at opgive den. Den har i årenes løb kostet en hel del i reparationer, både i penge og i arbejdskraft.
Efter undersøgelse af markedet for færdige badebroer fandt vi, at en næsten lokal leverandør nemlig “Modulbro” i Thisted var vinderen. Prisen lå på linie med andre firmaers broer, men konstruktionen (saltvandsbestandig aluminium og rustfri bolte) samt leverandørens nærhed tiltalte os. Der er for øvrigt ingen tvivl om, at den gamle bro endnu engang ville have været ødelagt, hvis den var blevet udsat i år igen.
Den nye bro har kostet godt 62.000 kroner, men hvis man kikker i regnskaber fra de forløbne år, vil man kunne se, at der er mange penge at spare ved at undgå reparationerne.
Med hensyn til strandengen besluttede bestyrelsen, igen at lade naturen vise, hvad den er i stand til. Det vælter frem med alverdens planter, hvoraf mange er forskellige græsser og desuden mange urteagtige planter, der visner og forsvinder om vinteren. Tilbage står så nogle træer, hovedsagelig birk, som selvfølgelig vil løbe i vejret, hvis de ikke bliver beskåret eller fældet.
Enhver er velkommen til at gå derned med en grensaks, buskrydder eller sav og fjerne det, der kunne stå i vejen for udsynet.
Hvis det på et tidspunkt bliver for meget, kan man nok hyre en mand med en motorsav, uden at det ligefrem bliver nødvendigt med det helt store fra “Hedeselskabet”.
Vejene har også i år kostet en del penge at vedligeholde, men det er en nødvendig udgift, og der har da også lydt nogle positive tilkendegivelser angående vejenes tilstand. Det skal dog her lige oplyses, at beskæring af vegetationen langs vejene, påhviler de hosliggende grundejere. Jeg vender tilbage til dette senere.
Vejene, altså dem der går fra Gårdbækvej i retning mod vandet, skal ifølge lokalplanen være 8 meter brede.
Stikvejene, også kaldet vendepladserne, skal være 10 meter brede.
Så er der stierne. Alle stierne i sommerhusområdet – undtagen et par enkelte steder – skal ifølge lokalplanen have en bredde på 4 meter. Dette kniber gevaldigt nogle steder. Fire meter er ganske meget, og er naturligvis ikke nødvendigt, for at man kan færdes og passere hinanden, men de steder hvor grene og buske er til gene for passage, bliver bestyrelsen nødt til at gøre opmærksom på problemet over for grundejerne.
Dette emne har været taget op på mange generalforsamlinger, og det har været drøftet, hvorvidt der var sanktionsmuligheder f.eks. i form af regning til grundejeren for udført arbejde med rydning. Dette vil være svært at få gennemført, idet det mindst vil kræve en vedtægtsændring og vil give andre besværligheder.
Da bestyrelsen ikke synes, at det er vores arbejde, at gå og rydde beplantning for grundejerne, tillader vi os at gøre opmærksom på Lovbekendtgørelse 2015-11-04 nr 1234 omhandlende “Private fællesveje”. Der står bl.a. :
’Kommunalbestyrelsen kan påbyde den enkelte grundejer, ud for hvis ejendom beplantningen er placeret eller fra hvis ejendom beplantningen stammer, at udføre et arbejde jf. stk. 2. Hvis et sådant påbud ikke efterkommes inden for den fastsatte frist, kan kommunalbestyrelsen lade arbejdet udføre for den pågældendes regning’.
Dette var stk. 3. og stk. 2 siger:
’Når det er nødvendigt af hensyn til vejens istandsættelse eller til færdslen, kan kommunalbestyrelsen kræve træer og anden beplantning på, i eller over en privat fællesvej fjernet, nedskåret, opstammet eller studset’.
Hvis det skulle blive nødvendigt at bede kommunen tage affære, vil grundejeren naturligvis få besked om dette inden.
Vi fik malet udhængsskabene ved indkørslerne til området og Aase sørger for at de er opdateret med nyeste nyt.
Borde og bænke ved stranden trænger meget til maling og vi kunne godt bruge et par frivillige til dette arbejde. Maling haves.
Så er der affaldsstativerne ved badebroen og bålpladsen. De bliver fyldt med alverdens affald og de bliver tømt af frivillig arbejdskraft fra bestyrelsens side. Dette kan kræve affaldssortering lige fra jern og metal og til farligt kemikalieaffald. Endog et bildæk var blandt det, der skulle bortskaffes. I bestyrelsen drøftede vi, hvorledes der kunne findes en bedre løsning, men fandt umiddelbart ingen. Enden på det kan blive helt at fjerne affaldsstativerne.
Nummerskiltene ved indkørslerne til stikvejene er mange steder efterhånden i dårlig stand. Vi vil gerne have nogle tilkendegivelser fra medlemmerne, hvorvidt foreningen skal ofre noget på sagen (penge forstås), eller man de enkelte steder kan klare det med et par skruer og noget maling.
Hunde og deres efterladenskaber har ligeledes været et emne på generalforsamlingerne, men vi kan ikke gøre andet end at bede medlemmerne gøre eventuelle lejere opmærksom på, at hunde skal føres i snor på offentlige områder iht. dansk lovgivning. Sommerhusområdet er offentlig i den forstand.
Med hensyn til 30 km skiltene ved indkørslerne er der derimod nogle, der kender loven så godt, at de godt ved, at firkantede skilte kun er en vejledning og ikke et påbud.
Tilbage til noget godt. Det regnede ikke nær så meget til Sct. Hansfesten i år, nærmest ingenting, så bålet brændte med det samme og pølsebrødet holdt sig tørt. Det var traditionen tro en hyggelig aften, afholdt i Knud og Bodils have som de senere år, men nu med næste generation som værter.
Der har ikke været ekstraordinært store udgiftsposter i det forløbne regnskabsår, så regnskabet udviser et overskud på kr. 34.220,85 og egenkapitalen ved regnskabsårets slutning var kr. 114.719,89.
Pbv.
Steen Christensen