Bestyrelsens beretning 23/24
Grundejerforeningen Amtoft Sommerhusområde
Bestyrelsens beretning på generalforsamlingen den 6. juli 2024
Efter endt konstituering blev posterne fordelt på følgende måde.
Formand: Lars Kobberø
Næstformand: Finn Svendsen
Kasser: Henrik Mortensen
Sekreter: Peter Madsen
Vejformand: Ivar Nielsen.
Suppleant: Michael Jørgensen
Suppleant: Henriette Jensen
Ved bestyrelsesmøderne har suppleanterne været inviteret med til møderne, de har kommet med input og påtaget sig nogle af de opgaver, der har været i løbet af året. Dejligt med de ekstra forslag/løsninger, øjne og ører.
Badebro op for vinteren
Da sommertiden gik på hæld, var det også tid til, at badebroen skulle op igen. Den 17. september tog det 12 mænd og en dame en lille time og få bragt badebro op, gjort rent og lagt på vogn så det kunne køres i hus/opbevaring.
Hegns klip
Hegns klippen var blevet bestem til, at det skulle foregå i efterårsferien den 21. oktober, men af ene eller anden ukendt årsag, var klipperen ikke blevet bestilt, så hegns klippe måtte aflyses. Held i uheld, så blev Danmark ramt af en meget kraftig storm med masser af regn. En af de efterfølgende weekender blev hegnet så klippet, i det smukkeste efterårsvejr.
Slåning af Strandengen
Det var blevet tid for at strandengen små træer og buske skulle knuses. Det blev bestemt, at det skulle foregå efter efterårsferien, så dem der var i sommerhusområdet i efterårsferien, ikke skulle se strandengen bart. Witdahls havde fået entreprisen, og de måtte selv bestemme, hvornår de ville slå strandengen efter efterårsferien.
Efteråret var meget vådt, så det blev først i løbet af december, hvor der havde været lidt, tør vejr og frost, det lykkedes at slå det meste af strandengen. Der er en lille smule i begge ender der ikke er slået endnu, men skal slås til den kommende efterår.
Badebro op
Den 20. maj blev badebroen sat op på en fantastisk flot dag, der var mødt 14 voksne, hvor der blev serveret rundstykker til kaffetid og en landgangsbrød til middag.
Vejen
På grund af den store mængde nedbør der var kommet i løbet af efteråret, vinteren og start forår, har det været lidt svært og holde en god standard på vejene.
Blev der lagt store grus stykker, var det træls at gå og cykle i. Fint grus med sand i, blev hurtig skyllet og kørt væk igen.
Sct. Hans
Sct. Hans 2024 blev afholdt, med små 100 deltager, hvor den store bål blev tændt og 3 sang blev sunget. Mens bålet brændte stille ned, blev der serveret pølser og brød, med en øl, vand eller vin til.
Dræning
I forbindelse det store mængde nedbør, der var kommet igennem efteråret, vinteren og start forår, har bestyrelsen kunne se stier og områder inde på mange parceller, har været rigtig meget våde og oversvømmet. Bestyrelsen har været meget bange for, at brugt brugsvandet (lortevand) fra sommerhusene ville kunne blive til overfladevand, og forurene et område og fjorden.
Bestyrelsen har gennem flere møder snakket om problemet, og besluttet sig til at og lægge en dræn i stien mellem Livøvej og Furvej, og efter den lille undersøgelse bestyrelsen lavede, flok blev spurgt om de oplevede overfladevand problemer på deres grund, kommer der også en dræn i stien mellem Furvej og Morsøvej, hvor de forskellige parceller så selv kobler sig på den. Grundejerforeningen vil ikke lave grave arbejde inde på privatgrund.
Ud fra de indkommende svar og blev opdelt i 3 kantorier, (grøn, ingen problemer – gul, vand på grund men ingen gener – rød, vand i septiktank) næste alle er kommet på kortet (bilag 1)
I de indkommende svar, kunne bestyrelsen også læse, at folk selv havde gjort tiltag. Gammelt privat dræn der var gået tæt, var blevet spulet igennem, havde løst et problem med våd have. Faskiner der ikke rigtig var aftræk i længere, blev erstattet af nye faskine eller en pumpe løsning, så var der ikke problem med
brugt brugsvand længere.
De 2 dræn der vil blive lagt ned, er kun til brug for overfladevand ikke til brugt brugsvand.
Vi har hente budget tilbud hjem på de 2 dræn linjer til 60.000 kr.
Årsagen til at bestyrelse også vil ligge de 2 dræn i jorden, er at beskytte det gode ry, der er i
sommerhusområdet, ellers kan det komme til at koste dyrt for alle i foreningen.
Regnskab
Regnskabet udviser et overskud på kr. 17.558,40 og egenkapitalen ved regnskabsårets slutning var kr. 195.224,12.
Bestyrelsen, formanden Lars Kobberø